Tillbehör

Här tipsar vi dig om alla tillbehör du kan tänkas behöva för din motorcykel, cross eller cykel.

Motorcykeltillbehör

Säkerhetsutrustning – Det är mycket viktigt att ha skydd på när du åker motorcykel. Om olyckan är inne så är kvalitén säkerhetsutrustningen livsavgörande. Därför anser vi att det är nödvändigt att investera i bra och kanske lite dyrare utrustning för att garantera din säkerhet. Vi rekommenderar hjälm med maximal stötdämpning, knäskydd, bröstskydd, armbågsskydd, ryggskydd, nackskydd, mc-kläder, mc-skor och mc-handskar.

Verktyg – Om du är den händiga personen som tycker om att själv fixa med din motorcykel är det viktigt att du har rätt verktyg och utrustning. Olika sorter arbete kräver olika sorters verktyg. Fjädringsbyte kräver fjärdingsverktyg och däckbyte kräver däck- och fälgverktyg. För att ditt arbete ska bli så lätt som möjligt rekommenderar vi arbetskläder, arbetsbelysning, motorhållare, tändstiftsnyckel, däckmaskin, kedjebytare, stötdämparpump och hylsnyckelsats.

GPS och Intercom – En GPS är alltid bra för navigation, den är lätt att använda och den navigerar dig dit du ska. En intercom kan vara bra för dig ifall du vill kunna snacka med din kompisar medans du kör. Vissa intercoms tillåter dig och flera andra kommunicera med varandra. Kamera är bra ifall du skulle vilja spela in dig själv när du kör. Dessa tillbehör är inte nödvändiga för alla men kan vara bra för vissa.

Oljor och smörjmedel – Det är viktigt att ta väl hand om din motorcykel. De flesta fordon kräver att du ibland byter ut nödvändiga vätskor och oljor för att ditt fordon ska må bra. Vi rekommenderar motorolja, smörj, fjädringsolja, kylarvätska, tvätt och rengöring, växellådsolja och bromsvätska. Kolla upp med motorcykelmärket vilka sorter oljor och vätskor du kan använda och hur ofta du ska byta ut dom, för att det kan variera mellan märke och modell.

Övriga tillbehör – Ibland är det bra med lite småtillbehör för att göra ditt MC-liv enklare och lättare. Vi rekommenderar lastramp, spännband, depåstöd, batteriladdare och MC-kapell.

Crosstillbehör

Säkerhetsutrustning – Det är även mycket viktigt att ha skydd på när du åker cross. Det är lika viktigt med skydd när du åker cross som det är när du åker motorcykel. Även för crossåkare anser vi att det är nödvändigt att investera i bra och kanske lite dyrare utrustning för att garantera din säkerhet. Vi rekommenderar hjälm med maximal stötdämpning, knäskydd, bröstskydd, armbågsskydd, ryggskydd, nackskydd, crosskläder, skor och crosshandskar.

Verktyg – För crosservice krävs samma verktyg som för motorcykelservice. För att ditt arbete ska bli så lätt som möjligt rekommenderar vi arbetskläder, arbetsbelysning, motorhållare, tändstiftsnyckel, däckmaskin, kedjebytare, stötdämparpump och hylsnyckelsats.

Oljor och smörjmedel – Det är även viktigt att ta väl hand om din cross genom att byta ut vätskor och oljor när det behövs. Därför rekommenderar vi motorolja, smörj, fjädringsolja, kylarvätska, tvätt och rengöring, växellådsolja och bromsvätska. Kolla upp med crossmärket vilka sorter oljor och vätskor du kan använda och hur ofta du ska byta ut dom, för att det kan variera mellan märke och modell.

Övriga tillbehör – Ibland är det bra med lite småtillbehör för att göra ditt crossliv enklare och lättare. Vi rekommenderar lastramp, spännband och mekpall.

Cykeltillbehör

Säkerhetsutrustning – För cyklar krävs inte lika mycket säkerhetstillbehör som för motorcyklar och crossar eftersom man inte åker lika fort. För cyklar är det såklart nödvändigt med hjälm för att du inte ska skada dig ifall du ramlar. Reflexer och belysning är också mycket viktigt, speciellt när det är mörkt ute. Ibland är också backspeglar nödvändigt ifall du vill ha bra koll på din omgivning.

Verktyg – Det är inte supersvårt att själv laga en cykel. Det är inte mycket du behöver för att laga en cykel. För att laga en cykel behövs insexnyckel, skiftnyckel, cykelpump och kedjelås. De flesta sakerna som behövs har nog de flesta redan hemma.

Övriga tillbehör – Det finns många småtillbehör du kan sätta på din cykel för att göra den bättre. Du kan sätta på en cykelkorg eller en pakethållare för att kunna bära mer saker. Du kan även sätta på en skärm för att göra den snyggare och skydda dig från smuts som stänker upp. Ringklocka är också något som många har användning av.